OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 10:46

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) -

        A termékek bőrpuhító, tápláló, regeneráló, gyulladáscsökkentő hatása, hidratáló képessége a vitaminoknak, ápoló olajoknak, gyógynövények kivonatainak és vízmegkötő anyagoknak köszönhető. A mintavételezett krémek között olyanok is akadtak, amelyeket tíznél több értékes összetevővel gazdagítottak.
     Az érzékszervi vizsgálat a termékek színének, illatának, egyneműségének, kenhetőségének és felszívódó képességének rangsorolását tette lehetővé. Megmérték a krémek zsírtartalmát is, a legalább 10 százalékos szint ért pontot. A részletes eredmények a Fogyasztóvédelmi Portálon böngészhetők.
     Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: "A kozmetikumok használóit rendkívül szigorú termékbiztonsági előírások védik. Megnyugtató, hogy a vizsgált kézkrémek kivétel nélkül eleget tettek e követelményeknek, így egyetlen hatósági eljárást sem kellett indítanunk. A fogyasztóvédelem újabban összehasonlító értékelésekkel is segíti a vásárlókat a tudatos döntések meghozatalában. A legfrissebb termékteszten egyetlen kézkrém sem szolgált rá gyenge minősítésre, az árucikkek többsége jónak vagy egyenesen kiválónak bizonyult."

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.