OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 13:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - A Fidesz a lakáskorszerűsítés terén is cserben hagyta a családokat

        A Habitat for Humanity Magyarország legújabb jelentése szerint a hazai lakások energiafogyasztása az egyik legmagasabb az unióban. Ennek oka pedig az, hogy a lakásállomány nagy része elhanyagolt állapotban van, 70-90 százaléka szorul felújításra. Emiatt a családoknak egyre többet kell költeniük az otthonaik fűtésére vagy hűtésére, ami egyre nagyobb kihívást jelent számukra, ugyanis 2019-ben a háztartások több mint 10 százaléka halmozott fel rezsihátralékot.
     A magyar emberek jelentős hányada szeretné energetikai szempontból korszerűsíteni otthonát, és csökkenteni a rezsiköltségeit, de nincs rá pénzük. Számukra a kedvezményes hitelkonstrukciók vagy önerőt igénylő szűkös kormányzati programok semmilyen segítséget nem jelentenek. A Fidesz még meg is nehezítette az életüket azzal, hogy a szocialista kormányok alatt a lakások energetikai korszerűsítésére meghirdetett sikeres panelprogramot megszüntette.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.