OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 14:14

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Újabb rejtett költségre derült fény a Semjén-show kapcsán: magas hőfokon a közpénzégetés a vadászati kiállításon!

        Nem elég, hogy 17 milliárd forintért visszavásárolta az állam a vadászati kiállítás területét a magántulajdonostól, majd ráköltött 55 milliárdot a felújítására, még rengeteg közpénzből is bérlik a területet a Semjén-show-ra. Emellett vagyonokat költenek hirdetésre, miközben ingyenes utazással hozzák az iskolás csoportokat – amit "elfelejtettek" kitenni a honlapjukra, mintha szégyellnék, hogy csak így tudják növelni a nézőszámot.
     A kikért bérleti szerződés dokumentumain számos fontosnak tűnő részletet kitakartak – elsősorban az ajánlott szolgáltatásokkal és a bérleti díjjal kapcsolatban –, de a bérleti díj pontos összege látszik: 1.546.116.00 forint + áfa. Az adatkikérés célja az volt, hogy fény derüljön a felesleges esemény rejtett költségeire.
     Rendelkezésre álló információink szerint a Hungexpo területének tulajdonjogát az állam 2016-ban 17,3 milliárd forintos áron szerezte meg előnytelennek tűnő módon úgy, hogy az üzemeltetési jog maradt a külföldi tulajdonos által irányított Hungexpo Zrt.-nél. Közben kiderült, hogy a terület mégsem alkalmas a Semjén-féle kiállításra, ezért adófizetői pénzből ráköltöttek mintegy 55 milliárd forintot. Mint most kiderült, erre jön még rá a bérleti díj, azaz állami pénzből bérlik az állam által megvett és felújított területen zajló helyszínét.

Dorosz Dávid,
a Párbeszéd elnökségi tagja,
Pest 5. vk. képviselőjelöltje

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.