OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 16:20

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Nyilatkozat! Az elmúlt napokban olyan vélemények láttak napvilágot a minimálbér meghatározása ürügyén, amelyek megkérdőjelezték az eddigi társadalmi párbeszéd rendszer hatékonyságát.Az IPOSZ ebben a kérdésben az alábbi állásfoglalását fogalmazza meg

    1.    Támogatja a többi munkaadói szervezet állásfoglalását, hogy a legfontosabb kérdéseket továbbra is a háromoldalú szociális párbeszéd rendszerében kell kezelni, amely a munkaadói, munkavállalói szervezetek és a kormányzat részvételét jelenti. A minimálbér kérdése ilyen kérdés.
2.    Az Ipartestületek Országos Szövetsége, amely 164 önálló jogú, nem kötelező tagság alapján működő területi és szakmai szervezetből áll, az egyetlen olyan munkaadói és szakmai csúcs szervezet és országos hálózat, amely jelenleg főleg az egyéni, családi és mikrovállalkozások érdekeit jeleníti meg több, mint 200 szakmában. Ezeknek a szakmáknak a nagy része a magyar lakosság teljes spektrumát érintő szolgáltatásokat, a kis-, közép- és nagyvállalkozások felé ellátandó alvállalkozói és beszállítói tevékenységeket érinti. Ez a gazdasági réteg ma Magyarországon meghatározó szerepet játszik a foglalkoztatásban és a GDP előállításában is. Ennek ellenére az IPOSZ jelenleg sem tagja annak a legfontosabb háromoldalú szociális párbeszéd rendszernek, amely olyan kérdéseket, mint a minimálbér megvitat. Az IPOSZ ezért ebben a nyilatkozatban is megfogalmazza azt az igényét, hogy közvetlen tagja lehessen ennek a rendszernek.
     Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.