OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 16:21

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Nyilatkozat! Az elmúlt napokban olyan vélemények láttak napvilágot a minimálbér meghatározása ürügyén, amelyek megkérdőjelezték az eddigi társadalmi párbeszéd rendszer hatékonyságát.Az IPOSZ ebben a kérdésben az alábbi állásfoglalását fogalmazza meg

    3.    Az IPOSZ véleménye az, hogy a magyar egyéni, családi és mikrovállalkozások fejlesztése nélkül nincs magyar gazdasági sőt nemzeti jövő, így hatékony, célirányos támogatásukra növekvő mértékben van szükség. Az információk, támogatások és képzések eljuttatása ehhez a sok százezres réteghez elképzelhetetlen az országos és területi érdekképviseleti szakmai szervezetek megerősítése, szakemberekkel történő ellátása nélkül. Így az érdekképviseleti és szakmai rendszereket nem leértékelni, hanem egyre jobban segíteni, megerősíteni szükséges a szolgáltatások szélesítése érdekében. Egyetlen köztestületi gazdasági kamarai rendszer sem képes a szakmai sokszínűség miatt ezt önállóan megtenni, csak egy, a gazdasági és szakmai érdekképviseletekkel jól működő országos és regionális partnerségi rendszerben. Az IPOSZ és szervezetei mindig nyitottak voltak minden ilyen irányú partnerség felé, és ez a szándékuk a jövőben is.

     Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.