OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 11., szombat 09:28

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 11., szombat (OS) - Novák Katalin nem gondol semmit azokról, akik nem gyermeküket gondozzák otthon -

    Évekkel ezelőtt a civil szervezetek és az ellenzéki pártok összefogása elérte, hogy a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) a mindenkori minimálbér szintjére emelkedjen. Ezt a kormány akkor támogatta, helyesen. Így dicséretes, hogy Novák Katalin bejelentette pénteken, hogy a GYOD jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik.

Amiről ugyanakkor Novák Katalin ismét nem beszélt az az, hogy mennyit kapnak azok a magyar emberek, akik nem gyermeküket, hanem testvérüket, szülőjüket, házastársukat gondozzák otthon. A válasz az, hogy nagyjából ötvenezer forintot kapnak emberek, akik 0-24, szünnap nélkül gondoznak otthonukban egy családtagjukat. Nekik is megadni a minimálbért nagyjából évi 50 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek, kevesebbe, mint a vadászati világkiállítás.

Az LMP most már biztos abban, hogy csak kormányváltással javítható ki ez az ordító igazságtalanság és az LMP a 2022-es koalíció részeként azon fog dolgozni, hogy végre megfizessék a gondoskodó munkát és mindenki, aki otthon gondozza családtagját megkapja a minimálbért!

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.