OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 12., vasárnap 15:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 12., vasárnap (OS) - A kormány cserbenhagyta a ferencvárosiakat – Orbánék sajnálnak 15 milliárd forintot az Illatos úti talajszennyezés megszüntetésére

        Ferencváros polgármestere a kerületi önkormányzat ülésén hívta fel a figyelmet, hogy a Budapesti Vegyi Művek volt, Illatos úti telephelyén elképesztő mértékű a talajszennyezés. A mintavételezés szerint nagy mennyiségű hidrogén-klorid szivárgott a talajba, ami sok tízezer ember egészséges ivóvíz ellátását veszélyezteti. A szakvélemények szerint erre teljes talajcsere lenne a megoldás, ami 15 milliárd forintba kerülne, de a kormány nem segít a kerületnek.
     A Demokratikus Koalíció ferencvárosi és józsefvárosi képviselőjelöltjeként mindenben támogatni fogom a kerület polgármesterét és a lakókat, ezért kértem fel Arató Gergelyt, a DK frakcióvezető-helyettesét, hogy támogassa ügyünket a Parlamenten belül is. Felelősségteljes emberként ugyanis felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom, hogy a vegyiművek által otthagyott mérgek szabadon szennyezhetik a talajt, fertőzhetik az ivóvizet. 15 milliárd forint nem sok emberek tízezreinek és a környezet egészségéért cserébe. Beláthatatlan következményei lesznek, ha a szennyeződés tovább terjed, így kötelességünk lépni az ügyben. 

Manhalter Dániel
a DK józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltje

Manhalter Dániel sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.