OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 07:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Lázár János, Mezőhegyes fura ura már most Nagy István helyére pályázhat

        Lázár János beszédet mondott a mezőhegyesi Tangazdaság évnyitóján, amelyben leplezetlenül arról beszélt, hogy néhány ember az egykori hercegi nagybirtokok méretét is meghaló birodalmáról fog szólni az általa kínált agrárpolitika, a családi és társas vállalkozásoknak pedig nem marad más lehetősége, mint "integrálódni" ezekhez az oligarchákhoz. Ezen felül kényszerű szövetséget ajánlott a Magosznak és az Agrárkamarának.
     A Demokratikus Koalíció szerint ezzel értelmet nyer Orbán Viktor pár hónappal ezelőtt a Nemzeti Ménesbirtokon tett látogatása. Orbán, Lázár, Csányi és Mészáros a háttéreben valószínűleg már régóta Nagy István leváltásán és a családi és társas vállalkozások háttérbe szorításán dolgoztak.
     A 2022-től kormányzati szerepkörben lévő Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy egy szűk kör hercegi nagybirtokokat hozzon létre. Politikai csatározások helyett újból a béke szigete lesz az agrárium. Ezen felül már most jelezzük, hogy nem fogjuk eltűrni, hogy a bukott fideszesek mesterségesen gerjesszenek majd feszültséget a kormányváltás után.

Benedek Szilveszter
a DK agrárpolitikusa, országgyűlési képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.