OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 11:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Újabb szakembereket alázott meg szakmaiatlanságával a kormány

        A felnőttképzési szakemberek majd kétharmada nem tudta, vagy nem akarta teljesíteni a Pest Megyei Kormányhivatal által szervezett, a szakmaiság legalapvetőbb követelményeire is fittyet hányó kötelező továbbképzési vizsgát. A résztvevők közül többen arra panaszkodtak, hogy az volt az érzésük – idézem – "mintha előre megfontoltan állítottak volna bennünket szakmaiatlan, szinte személyre szabott akadályok elé".
     A Demokratikus Koalíció szerint az, hogy hosszú évtizede a szakmájukban dolgozó, elismert szakembereket aláznak meg a Fidesz-közeli káderekkel kitömött, alkalmatlan közhivatalok, mindent elmond az Orbán-rendszer működéséről. 2022-től a közoktatásban és a felnőttképzésben is vissza kell állítani a szakmaiságot, és nem lehet megengedni azt, hogy a kiválasztás módszere a szakértelem helyett a puszta párthűség legyen. Dobrev Klára vezetésével jövőre nem csak az alkalmatlan Fidesz-kormányt fogjuk leváltani, de visszaadjuk az oktatásban résztvevők szakmai megbecsülését és becsületét is.

Arató Gergely
a DK oktatáspolitikusa és jelöltje az előválasztáson Kőbányán és Kispesten

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.