OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 11:34

A Magyar Rektori Konferencia közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Merkely Béla az MRK új társelnöke

        A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a Soproni Egyetemen tartott plenáris ülésén Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát választotta meg egyhangú szavazással a szervezet társelnökének.
     A választásra azért volt szükség, mert az MRK eddigi társelnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora rektori mandátuma megszűnt, ami az MRK alapszabálya értelmében a társelnöki tisztségét is megszüntette. (Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke lett.)
     Az MRK Plénuma létrehozta az új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi (modellváltó) tagozatot. A tagozat első ülésén egyhangúlag Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát elnökének, Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát pedig társelnökének választotta meg.
     Az új tisztségviselők megbízatása két évre szól.

     Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.