OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 11:37

Az Egyházfórum Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a "Fidentia pro ecclesia" (Bátorság az egyházért) emlékérmét 2021-ben Mékli Attila katolikus papnak adományozza evangéliumi erejű igehirdetéséért és hiteles lelkipásztori szolgálatáért.

        Mékli Attila lelkipásztor rendre arra vállalkozik, hogy emberközelbe hozza az evangéliumi történeteket. Nála egyszerű emberekkel történnek dolgok, amint elmeséli, vagy úgy, hogy vonzzák, de akár úgy is, hogy taszítják egymást. Történeteiből az szűrhető le, hogy a transzcendens nem képzelgésből, nem is misztikus elragadtatásból, hanem társas kapcsolatok perspektívájából közelíthető meg, mert egy találkozás – ha igazán mély élményeket kelt – óhatatlanul spiritualizálódik. Egy ilyen megközelítéshez a magyar katolikus egyházban bátorság kell.
     Mékli Attila mögött évtizedes múlt áll, komoly emberi, papi és szakmai eredmény. Egyházon belüli "periféria-létét" alázattal és bölcsességgel kezeli, hívői és papi identitását pedig hitelesen éli meg. Szabadon, félelmektől és megalkuvásoktól mentesen. Senki tetszését nem megkeresve, de mindvégig önazonosan. Komoly intellektuális mélységgel, határozott véleménnyel, ha kell, kiállva, de a feltűnést egyáltalán, semmilyen formában nem keresve. Beleáll egy igaz ügybe, akkor is, ha látszik, akkor is, ha nem — és soha nem azért áll bele egy ügybe, hogy látsszon.

Budapest, 2021. szeptember 10.

     Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma

     Kiadó: Egyházfórum Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.