2024. április 19. péntek

2021. szeptember 13., hétfő 12:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Előválasztás: szeptember 13-án, hétfőn elindul az előregisztráció az online szavazásra

Az előválasztás már önmagában is egy hatalmas újítás. A Fidesz úgy alakította át a választási rendszert, hogy saját maga felé lejtsen a pálya, így ahhoz, hogy elhozzuk Magyarországra a változást, a hat együttműködő pártnak egy nagyot kellett lépnie és meg kell szerveznie Magyarország első országos előválasztását. Az előválasztás legfontosabb feladata a közös ellenzéki jelöltek kiválasztása. Ahhoz viszont, hogy ennek az eredménye legitim legyen, és valóban vissza tudja hozni a valódi demokráciát, elengedhetetlen, hogy még egy ilyen pandémiával terhelt időszakban is a lehető legtöbben szavazzanak. Ezért a hat párt úgy döntött, hogy lehetővé kell tenni a magyar szavazók számára, hogy ne csak személyesen, a szavazósátrakban fejezhessék ki a preferenciájukat, de ezt megtehessék online módon is – legyen szó akár a miniszterelnök-jelöltről, akár a helyi jelöltről.
     A hat ellenzéki párt a biztonság, az egyenlőség, a hozzáférhetőség és a titkosság alapelveire épülő online szavazási rendszert álmodott meg, amit az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottsággal együttműködésben az aHang készített el.

Kiadó: MSZP Országos Központ