OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 12:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Előválasztás: szeptember 13-án, hétfőn elindul az előregisztráció az online szavazásra

        Az előválasztás már önmagában is egy hatalmas újítás. A Fidesz úgy alakította át a választási rendszert, hogy saját maga felé lejtsen a pálya, így ahhoz, hogy elhozzuk Magyarországra a változást, a hat együttműködő pártnak egy nagyot kellett lépnie és meg kell szerveznie Magyarország első országos előválasztását. Az előválasztás legfontosabb feladata a közös ellenzéki jelöltek kiválasztása. Ahhoz viszont, hogy ennek az eredménye legitim legyen, és valóban vissza tudja hozni a valódi demokráciát, elengedhetetlen, hogy még egy ilyen pandémiával terhelt időszakban is a lehető legtöbben szavazzanak. Ezért a hat párt úgy döntött, hogy lehetővé kell tenni a magyar szavazók számára, hogy ne csak személyesen, a szavazósátrakban fejezhessék ki a preferenciájukat, de ezt megtehessék online módon is – legyen szó akár a miniszterelnök-jelöltről, akár a helyi jelöltről.
     A hat ellenzéki párt a biztonság, az egyenlőség, a hozzáférhetőség és a titkosság alapelveire épülő online szavazási rendszert álmodott meg, amit az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottsággal együttműködésben az aHang készített el.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.