2021. szeptember 20. hétfő

2021. szeptember 13., hétfő 12:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Előválasztás: szeptember 13-án, hétfőn elindul az előregisztráció az online szavazásra

Tömören összefoglalva a szavazási rendszer a személyes szavazás digitális változata lesz. A szavazás során a választónak ugyanazokra a dokumentumokra lesz szüksége, mint a személyes szavazás során: a lakcímkártyájára és egy fényképes, hivatalos igazolványra, illetve maga a szavazás is a megszokotthoz nagyon hasonló módon történik: a szavazókat egy véletlenszerűen kiválasztott szavazóbiztos azonosítja a szavazás előtt. Ami a különbség: az azonosítás nem személyesen, hanem digitális videókapcsolaton keresztül történik, ezért az online szavazáshoz szükséges webkamera vagy mobiltelefon, esetleg tablet kamerája, illetve megfelelő internetkapcsolat.
     Mivel a szavazóbiztosok kapacitása korlátozott, ezért online szavazás esetén – a személyes szavazástól eltérően – előregisztráció segíti a gördülékeny lebonyolítást. Az előválasztás első fordulójára (szeptember 18-26.) az előregisztráció most hétfőn, azaz 2021. szeptember 13-án indul el, az elovalasztas.hu weboldalon.

Kiadó: MSZP Országos Központ