2024. április 23. kedd

2021. szeptember 13., hétfő 12:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Előválasztás: szeptember 13-án, hétfőn elindul az előregisztráció az online szavazásra

Regisztráció menete:
• A választóknak az azonosításukhoz szükséges személyes adataikat meg kell adniuk. Ezt megtehetik úgy, hogy begépelik a szükséges adatokat az igazolványokról, de Ügyfélkapun keresztül, az AVDH-val is.
• Ezután a választónak idősávot kell foglalnia a videós azonosításra, amelyet akár azonnal, de egy tetszőlegesen választott időpontban is elvégezhet az online szavazóbiztosok segítségével.
• Ha a választót az online szavazóbiztos sikeresen beazonosította, akkor a rendszer megmutatja a szavazási linket, amit kimásolhat, vagy e-mailben el is küldheti magának.
• A választó a linkre kattintva tudja majd elérni a szavazólapját szeptember 18. és 26. között, amin biztonságosan és titkosan adhatja le a voksát. Fontos: aki nem az előregisztráció időszakában (13-17.), hanem már az első forduló alatt (18-26.) kezdeményez online regisztrációt, nem kap szavazói linket, hanem a videó-azonosítás után azonnal szavazhat.

A leadott szavazatot sem a szavazóbiztos, sem más nem látja, azt a rendszer titkosítja és összesítve tárolja a szavazatszámlálásig. A digitális szavazat nem tartalmaz a választóra vonatkozó adatot, azaz a szavazás tökéletesen titkos. Az online szavazatokat a szavazatszámlálási szakaszban adják majd csak hozzá a személyesen leadott, urnákban tárolt szavazatokhoz.

DK
Jobbik