OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. szeptember 13., hétfő 14:45

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Egy étel – egy történet: a JCC Budapest – Bálint Ház a 14. Judafestet rendezi a hónap végén a belváros szívében. Az utcafesztivál két okból is különleges: az egyik, hogy a Civil Korzó 2021 rendezvénnyel együtt szervezik, az Erzsébet Kultúrpiknik keretein belül. Ráadásul a gasztronómia köré szerveződnek a programjai.

        A Bálint Háznak fontos egy sokszínű és szolidáris magyar társadalom felépítésében való részvétel, így a Judafestnek is ott a helye Erzsébetváros azon eseményén, ami a magyar civil szervezeteket vonultatja fel. A fesztivált most az evés és a beszéd témái köré szervezik: ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók kedvenc és számukra fontos ételeiket és receptjeiket osztják meg. Ezek a személyes történetek a Judafest színpadán elevenednek meg felolvasások, beszélgetések és improvizációs színházi formában, az ételeket pedig a helyszínen meg is lehet kóstolni.
     A mesélők: Dragomán György, Fűszeres Eszter, Harsányi Bence, Nyáry Luca, Péterfy Bori, Steiner Kristóf és Toronyi Zsuzsanna. A házigazda Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője, a napot pedig a "Lóci játszik" zenekar koncertje zárja.
     Kapcsolódó programként "Kóser Judafest" című körbevezetést és szombatfogadást tartanak a Rumbach Zsinagógában, majd másnap este a Rumbach Zsinagóga kertjében a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál extra kiadásában a Hummusz című filmet nézhetik meg az érdeklődők. Mindkét esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezni a fesztivál honlapján lehet.
    
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.