OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 14., kedd 08:31

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Wekerle Sándor halála 100. évfordulóján Wekerle Centenáriumi Év rendezvénysorozattal tiszteleg a dualizmus háromszoros miniszterelnöke, pénzügyi szakembere, az MTA tagja életműve előtt szülővárosa, Mór és a nevét viselő alapítvány. Augusztusban - nagy érdeklődés és kormányzati részvétel mellett - centenáriumi díszünnepségre, grafikai és fotókiállítások megnyitóira és egy új könyv bemutatójára is sor került.

    A rendezvénysorozat következő kiemelt eseménye Móron a Wekerle Sándor közgazdasági és tudományos életműdíjak átadása és a "Sikeres válságkezelés a 21. században" témakörben megrendezésre kerülő tudományos emlékkonferencia.
Az életműdíjak átadására idén ötödik alkalommal kerül sor a pénzügyi és közgazdaságtudományi területen kiemelkedő teljesítményt felmutató egyetemi oktatók, közgazdászok számára.
A korábbi díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv tudományos életműdíjasok, valamint Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos és Pogány Erzsébet közgazdasági életműdíjasok jelentős mértékben hozzájárultak a Kárpát-medencében a közgazdaságtudományok oktatásához és fejlődéséhez.
Az emlékkonferencián hat előadás hangzik el, amely Wekerle Sándor, kora válságmenedzsere példáját és a mai időszak kihívásait kapcsolja össze. A konferencia kiemelt előadója Nagy Márton, miniszterelnöki gazdasági főtanácsadó, aki aktuális témában: Minimálbér-emelés – mi lesz a vállalkozásokkal? címmel tart előadást. Részletek az alapítvány honlapján találhatók.
     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.