OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 14., kedd 08:57

A Magyar Diáksport Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - A Magyar Diáksport Szövetség a hosszú COVID-időszak után mozgásra hívja az iskolákat az Európai Diáksport Napján, szeptember 24-én. Idén az esemény fő célja az, hogy az élménysport programokkal a gyerekek életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás, és ennek érdekében kreatív mozgásterek kialakítására ösztönözze az intézményeket. A résztvevő iskolák közel húszmillió forint értékben jutnak díjakhoz, többek között ötmillió forintos sport- vagy fitneszparkot is nyerhetnek.

    Ismét nagyszabású élménysport programlehetőséget ajánl a Magyar Diáksport Szövetség az általános és középiskoláknak az új tanév kezdetén, hogy a másfél évig tartó, sajnos rendkívül mozgásszegény időszakot követően minél több gyermek újra megtapasztalhassa a közösségi sportolás örömét. A szeptember 24-én megrendezésre kerülő Európai Diáksport Napján az MDSZ ezúttal is arra ösztönzi az iskolákat, hogy használják ki a tanév rendjében foglalt lehetőséget, és a tanítási órákat, valamint egyéb foglalkozásokat a Magyar Diáksport Napja - mint témanap - keretében szervezzék meg. Az MDSZ bízik abban, hogy idén nem csupán a mindennapos testnevelésórákon, hanem más tanórákon is megmozdulnak az iskolások, hiszen az esemény idei fókusztémája kifejezetten a kreatív mozgásterek kialakítására hívja fel a figyelmet. Az MDSZ célja, hogy rámutasson: a mozgás lehetősége az iskolákban és azok környezetében mind térben, mind időben jóval bővebb annál, mint azt először gondolnánk. További információ elérhető az MDSZ weboldalán.
     Kiadó: Magyar Diáksport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.