OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. szeptember 14., kedd 10:21

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Új adatokat mutatok: több, mint egy évet repült Szijjártó Péter a "nem kormánygépekkel" 2018 óta.

    Kikértem a külügyminisztertől a nem menetrend szerinti járatokkal bonyolított repülőútjainak listáját. A lista megérkezett, és azt látni, hogy több mint egy évet, 384 napot repült Szijjártó Péter 2018 májusa óta nem menetrend szerint közlekedő járatokkal, magyarul a Magyar Honvédség által sokmilliárdért vásárolt luxus Falconokkal és Airbusokkal.
Ezeket a gépeket Orbán Viktor is rendszeresen használja, mégsem ismerik el, hogy kormánygépek – csak hogy eltitkolhassák a "katonai célokra" használt gépek beszerzési árát és üzemeltetési költségeit, ahogy "nemzetbiztonsági érdekből" 30 évre titkosították azt is, hogy mikor, kiket, hova szállítottak velük és mennyiért.
Most ennek egy része kiderült, legalábbis ami a külügyminiszter hivatalos utazásait illeti. 342 útra használt nem menetrend szerinti kormánygépet Szijjártó a világ különböző országaiba 2018 május 13-a és 2021. július vége között. Ami rögtön feltűnt, hogy a külügyminiszter előszeretettel használja a gépeket a Türk Tanács országaiba, a közel 3 év alatt 21-szer utazott Törökországba, Kazahsztánba, Azerbajdzsánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba. Ennek költsége összesen 15 millió forint volt, de ez csak az utazási költségek töredéke, amit a KKM állt. Az összes eddigi "nem kormánygéppel" bonyolított út 171 millió forint volt, de, ismétlem, ezek csak a külügy által viselt költségek.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.