OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 14., kedd 11:04

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Történelmet ír a Fidesz: sohasem volt még olyan drága a benzin, mint most, a kormányzása alatt

    Történelmi rekordszintre emelkedik szerdán a benzin ára, a gázolajé pedig csak 1 forinttal marad el a csúcsdöntéstől. A drágulásban meghatározó szerepet játszik a forint gyenge árfolyama, amire Orbán Viktor 2008-as énjétől tudhatjuk, hogy a miniszterelnök-csere a megoldás.

A Fidesz ellenzékben még azt hangoztatta, hogy a gyenge forintért és a drága benzinért a kormány a felelős. Akkor most, 11 év fideszes kormányzás után mégis ki a felelős a rekordmagas inflációért, a méregdrága üzemanyagokért és az erőtlen forint árfolyamáért?

Az Orbán-kormány és az MNB semmit sem tesz az elszabaduló árak megfékezéséért, sőt tudatosan gyengítik a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és a jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.