OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. szeptember 14., kedd 11:14

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (2.rész)
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Európai Unió rescEU-2 - Magyarország a döntésnek megfelelően 20 millió euró összegű projekt megvalósítására nyújtott be pályázatot, amely lélegeztetőgépek és kapcsolódó orvostechnikai eszközök Európai Unió számára történő beszerzésének, illetve raktározásának költségeit foglalta magában. A készlet fenntartását öt évre vállalta Magyarország.

    Az EU Bizottsága 2020. augusztus végén sikeresnek nyilvánította a pályázatot. Az Európai Unió a nettó pályázati összeg 80 százalékát előfinanszírozással biztosította, a fennmaradó 20 százalékot a hazai költségvetés előlegezte meg, amelyet az Európai Unió utólag térít meg. A BM OKF 2020 őszén megindította a közbeszerzési eljárást lélegeztetőgépek, infúziós pumpák, betegőrző monitorok beszerzésére. Az első közbeszerzési eljárást a BM OKF eredménytelennek nyilvánította, így 2021 januárjában új közbeszerzési kiírás jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, majd a sikeresen lebonyolította az eljárást. A szerződéskötést követően 2021. június elejére a teljes készlet megérkezett a katasztrófavédelem Ferihegyi úti logisztikai raktárbázisába: négyszázhatvanöt lélegeztetőgép, ugyanennyi betegőrző monitor, ötven központi monitor, valamint fecskendős és infúziós pumpák, továbbá dokkoló állomások átvétele történt meg. Az Uniós Polgári Védelmi Mechanizmus CECIS rendszerébe július 1-jén  a feltöltés megtörtént. Az európai uniós támogatás mértéke 15 743 986 euró, amihez Magyarország 4 250 876 euró hazai forrást biztosított.
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.