OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. szeptember 15., szerda 12:34

A Széchenyi Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Széchenyi: Hitel című műve angolul

        A Széchenyi Alapítvány gróf Széchenyi István 230-dik születési évfordulóján a "Credit or The Basics Of Happiness" című kiadvánnyal tiszteleg a legnagyobb magyar előtt
Széchenyi fő műve a Hitel 1830-ban jelent meg. Alapítványunk javaslatára gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka 2014-ben hungarikum lett.
     A bonyolult nyelvezete miatt nehezen olvasható Hitelt a Széchenyi Alapítvány kezdeményezésére egy team 2016-ban átírta mai magyar nyelvre, és az érthetőség érdekében jegyzetekkel látta el úgy, hogy tartalma kicsit sem változott, de gördülékenyen olvashatóvá és könnyen megérthetővé váltak Széchenyi gondolatai. A Hitel irodalmi értéket képviselő, aktuális, élvezetes, lélekemelő olvasmány annak ellenére, hogy a szerző reformgondolatait régmúlt viszonyok között olvassuk.
     Valójában az átírás tette lehetővé Széchenyi fő művének fordítását idegen nyelvekre. Az a tapasztalat is vezérelte az alapítványt, hogy más nemzetek sokat tesznek azért, hogy nagyjaik ismerté váljanak szerte a világban. Nekünk is van, akivel büszkélkedhetünk! Nem várhatunk másokra, a mi feladatunk, hogy bemutassuk Széchenyit a világnak!

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.