OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. szeptember 15., szerda 13:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Miért lazít a kormány a karantén és a kontaktkutatás szabályain, miközben meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzetet?

        A Fidesz ismét saját magának és a józan észnek is ellentmondó lépésekről döntött. A kormány ugyanis lazított a karantén és a kontaktkutatás szabályain, ugyanakkor a veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi arra hivatkozva, hogy a világjárvány továbbra is tart és a vírus terjedése miatt Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.
     A Fidesz szerint, aki megkapta a védőoltást, nem minősül kontaktszemélynek, nem vonatkozik rá a karanténkötelezettség, még akkor sem, ha közvetlen családtagja fertőződött meg. Ez alapján pedig megtiltotta az iskoláknak a digitális oktatásra való áttérést 6. évfolyam fölött, mert számukra már elérhető a védőoltás. Az sem zavarja a kormányt, hogy a 12 éven aluliakat még nem lehet oltani, ahogyan az sem, hogy a 12-17 év közötti diákok csupán 38%-a van beoltva, pedig a járvány előző hulláma bebizonyította, hogy az iskolák könnyen a legnagyobb gócpontokká válhatnak.
     Hogy is van ez? A rendkívüli felhatalmazás kell a járvány elleni küzdelemhez, de a szigorú szabályok már nem? Ez alapján úgy tűnik, hogy a Fidesznek ismét csak politikai érdekei miatt van szüksége a felhatalmazásra, a járványkezelés területén pedig elengedi a gyeplőt. Ezzel azonban rengeteg embert veszélyeztet, ami több mint 30 ezer honfitársunk halála után nem egyszerű hiba, hanem egyenesen bűn.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.