OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 15., szerda 14:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Dobrev Klára: Fel fogjuk szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól!

        Dobrev Klára a mai napon a közigazgatásban dolgozók érdekszervezeteivel egyeztetett Gy. Németh Erzsébettel, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettesével. A tárgyaláson szó esett a közigazgatás és az igazságszolgáltatás politikai megszállásáról, a méltatlanul alacsony bérekről, a kormánnyal való párbeszéd és egyeztetés hiányáról, a sztrájkot ellehetetlenítő sztrájktörvényről, a hiányzó életpályamodellekről, és arról, hogy 2022 után milyen kormányzati döntésekre lesz szükség.
     Dobrev Klára az egyeztetésen elmondta: kormányzásra készül, ehhez pedig alapvető változásokra lesz szükség a közigazgatásban:
- Fel fogjuk szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól, hogy végre ne a lojalitás, hanem a szakmai rátermettség döntse el, ki mi lehet az államigazgatásban.
- Intézményről intézményre fogjuk felállítani azokat a kádereket, akik ma nem a magyar emberek, hanem Orbán Viktor érdekeit képviselik.
- Változást kell elérnünk abban, hogy ma az állam a legrosszabb munkáltató. Példát kell mutatnunk, hogy hogyan képzeljük el az ország működését. Kiszámítható és igazságos bérezéssel, a diplomás bárminimum emelésével, a sztrájktörvény helyreállításával, a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségével, és az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiépítésével fogjuk ezt elérni - fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.