OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 15., szerda 15:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Kormányváltás után lesz saját kórháza Észak-Pestnek!

    Újpesten korábban két aktív fekvőbeteg-ellátást biztosító intézmény működött, az Árpád kórház és a Károlyi Sándor kórház, az Orbán-kormány azonban mindkettőt bezáratta. A feladatköröket a Honvéd Kórház vette át, amelynek azonban nem csak az északi-pesti régiót kell kiszolgálnia, hanem a Honvédséget, a rendvédelmi szervek és egyéb fegyveres testületeket, és a MÁV aktív és nyugállományú alkalmazottait, esetenként azok családtagjait is. Az Észak-pesti kórházi ellátás csorbítása így rendkívül nehéz és kiszolgáltatott helyzetbe hozta a lakosokat.

A 2019-es önkormányzati választásokat követően Újpest új, demokrata képviselő-testületének egyik első döntésével fejezte ki elkötelezettségét amellett, hogy Újpestnek aktív, működő kórházra van szüksége. A "Kórházat Újpestnek" című előtanulmány zöldmezős beruházás keretében új, 230 aktív ágyas, 5 emeletes, 9 ezer négyzetméteres kórház megépítésére tett javaslatot, amelyben az általános belgyógyászat mellett kardiológia, nőgyógyászat, és egy általános intenzív osztály is helyet kapna. A 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kabinet gondoskodni fog arról, hogy ez a beruházás megvalósuljon, és Észak-Pestnek végre saját kórháza legyen.

Dobrev Klára, Varju László és Barkóczi Balázs erről szóló sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.