2024. április 25. csütörtök

2021. szeptember 16., csütörtök 11:55

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Szeptember 15-én indult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2022-es évfolyamába

A Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja a diplomás, 30 év alatti, idegen nyelvet beszélő pályakezdő magyar fiataloknak szól. Az MKÖ ösztöndíjasai hét hónapot egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el, amelyet három hónapos külföldi programszakasz követ Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél.
     Az ösztöndíjasok személyes fejlődését végig mentor támogatja. Az MKÖ heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket szervez az ösztöndíjasoknak, akik versenyképes, havi 250.000 forintos ösztöndíjban részesülnek, amely adó- és járulékmentes. A külföldi programszakasz ideje alatt az ösztöndíjasok – a fogadó ország megélhetési költségeire figyelemmel – átlagosan 450.000 forintos ösztöndíjat kapnak.
     Az MKÖ egyik legnagyobb eredménye, hogy beindítja a résztvevők karrierjét: 2020-ban a fogadó minisztériumok az ösztöndíjasok 93 százalékát foglalkoztatták tovább kormánytisztviselőként.
     A részletek és a jelentkezési felület 2021. szeptember 15. és október 15. között az MKÖ oldalán érhetők el.

Kiadó: Miniszterelnökség