OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 16., csütörtök 11:55

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Szeptember 15-én indult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2022-es évfolyamába

        A Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja a diplomás, 30 év alatti, idegen nyelvet beszélő pályakezdő magyar fiataloknak szól. Az MKÖ ösztöndíjasai hét hónapot egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el, amelyet három hónapos külföldi programszakasz követ Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél.
     Az ösztöndíjasok személyes fejlődését végig mentor támogatja. Az MKÖ heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket szervez az ösztöndíjasoknak, akik versenyképes, havi 250.000 forintos ösztöndíjban részesülnek, amely adó- és járulékmentes. A külföldi programszakasz ideje alatt az ösztöndíjasok – a fogadó ország megélhetési költségeire figyelemmel – átlagosan 450.000 forintos ösztöndíjat kapnak.
     Az MKÖ egyik legnagyobb eredménye, hogy beindítja a résztvevők karrierjét: 2020-ban a fogadó minisztériumok az ösztöndíjasok 93 százalékát foglalkoztatták tovább kormánytisztviselőként.
     A részletek és a jelentkezési felület 2021. szeptember 15. és október 15. között az MKÖ oldalán érhetők el.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.