OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 16., csütörtök 14:39

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Dobrev Klára és Dávid Ferenc bemutatta a DK gazdasági kamarák megújítását célzó átfogó programját

        Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelenlegi elnöke Orbán egyik legbefolyásosabb gazdasági tanácsadójaként arra használja befolyását, hogy a kormány érdekeit szolgálja a vállalkozások érdekei helyett. A Kereskedelmi és Iparkamara tagjai semmiféle támogatást, vagy képviseletet nem kapnak, ezért a DK - a kormányváltásra készülve - kidolgozta a gazdasági kamarák megújításának programját, mely a következő pontokból áll:
- A DK támogatja a gazdasági kamarák megerősítését szolgáló törekvéseket, de ellenzi a kötelező kamarai hozzájárulás fenntartását, és a kötelező kamarai tagság rendszerét.
- A DK szerint a gazdasági önkormányzatként működő kamarák a jövőben kizárólag szigorú vállalkozói kontroll alatt működhetnek, és elláthatnák a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzés felügyeletét is.
- A DK szerint a kamarák feladatainak ellátáshoz szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből kell biztosítani.
- Végezetül, mivel a gazdasági kamarák nem érdekképviseleti szervezetek, nincs helyük bértárgyalásokon, nem részesei a béralku-folyamatoknak, és kollektív szerződést/megállapodást sem köthetnek.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.