OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. szeptember 16., csütörtök 15:08

A Versünnep Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - A Versünnep Alapítvány szeptember 30-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt a professzionális előadók és szakirányú képző intézmények hallgatói számára.

    A Versünnep Alapítvány szeptember 30-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.  
A koronavírus következtében korábban érvénybe lépett korlátozások miatt a Versünnep Alapítvány ez évi programja is jelentősen módosult. Hagyományosan a Költészet Napján tartják a professzionális előadók és szakirányú képző intézmények hallgatói számára meghirdetett verseny döntőjét. Idén erre a rangos eseményre 2021. novemberben kerülhet sor. Ebből fakadóan még mindig lehet jelentkezni a megmérettetésre, ahol reprezentatív díjak kerülnek odaítélésre. Azok, akik 2021. szeptember 30-ig felkeresik a Versünnep Alapítvány honlapját, megtalálják a részletes kiírást, és ugyanott még elküldhetik jelentkezésüket öt kategóriában: 1. vers- és prózamondás; 2. énekelt vers, versmegzenésítés; 3. képző- és/vagy filmművészeti alkotás; 4. táncművészeti alkotás; 5. slam poetry.
Az idei kiírás fókuszában a száz éve született költőóriások, Pilinszky János (1921-1981) és Mészöly Miklós (1921-2001) állnak.
A szakmai zsűri elnöke, Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, akivel az évfordulós költők életművéről, számos izgalmas elemmel tarkított beszélgetés készült az alapítvány csatornájára.

     Kiadó: Versünnep Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.