OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 17., péntek 07:50

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 17., péntek (OS) - Ne küldjenek magyar katonát Maliba!

    A Magyar Békekör tiltakozik amiatt, hogy francia kérésre a kormány megháromszorozza a Maliban állomásozó magyar katonák létszámát. Arra kérjük az Országgyűlést, hogy ne járuljon hozzá a létszámemeléshez! Honvédjeinknek semmi keresni valójuk Maliban, melyet Franciaország azért szállt meg 2013-ban, hogy biztosítsa magának ásványkincseit, köztük aranyát és gyémántját. A franciákkal szemben fegyveres ellenállás bontakozott ki, honvédjeinkre pedig az a feladat hárul, hogy annak a bábkormánynak a seregét képezzék ki, amely nemcsak a terroristák, hanem azok ellen is harcol, akik helyre akarják állítani Mali önrendelkezését gazdag természeti forrásai felett. Miért akarunk megint korpa közé keveredni? Miért nem tanulunk az afganisztáni csődből? Katonai jelenlétünk Maliban jelképes ugyan, mégis módot nyújt arra, hogy összemossanak minket a francia megszállókkal. Mi szükség van erre? Nincs jobb dolgunk, mint katonákat küldeni Maliba? Nevetséges külügyminiszterünk érvelése, miszerint azért akarják emelni a kontingens létszámát, hogy megakadályozzák az Európát délről fenyegető migrációt. Miféle logika vezérli a magyar kormányt, midőn azt képzeli, hogy a kivándorlást mások megszállásával lehet megakadályozni, nem pedig okainak kiküszöbölésével? Tiltakozunk az ellen, hogy kormányunk feláldozza nemzeti becsületünket a neokolonializmus oltárán!  Semmiféle kötelezettség nem fakad NATO-tagságunkból, hogy honvédjeinkkel kiszolgáljuk a francia nagytőke érdekeit.
    
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.