OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. szeptember 18., szombat 14:58

A Budapest Világörökségéért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 18., szombat (OS) - Európai Kulturális Örökség Napjai, 2021. - ÜZENET

        2019 tavaszán a lángralobbant párizsi világörökség Notre Dame híreit lélegzetvisszafojtva figyelő, feledékeny világ újra megmutatta az ÉPÍTÉSZETI ÖRÖKSÉG KÜLÖNÖS JELENTŐSÉGÉT Európa népei önazonosságában és a világ Európával való összetartozásában.
     Újabban az építészeti örökségvédelem feladatainak a meghatározásakor két fontos szempontot mintha szem elől tévesztenénk.
     Nem minden örökség, ami régi – csak a történeti hitelességében és esztétikai/kulturális minőségében ÉRTÉKES RÉGI az örökség.Nem elég egy örökségi elemet önmagában védeni. Az épített és természeti környezetben játszott szerepe és a helyreállítás ÖSSZHANGJA A KÖRNYEZETTEL – legjobb esetben a szintén megőrződött/megőrzött városépítészeti környezettel – az első szempont kell hogy legyen a megóvásban.

     Kiadó: Budapest Világörökségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.