2024. április 19. péntek

2021. szeptember 18., szombat 18:11

A MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 18., szombat (OS) - Előválasztás: Stop, Orbán! – A demokratikus ellenzék újult erővel folytatja a munkát!

Jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják: ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson.
     Ez a nap, 2021. szeptember 18-a történelmi volt országunk jövője szempontjából, mert a demokratikus ellenzék és a civilek megállapodása nyomán megkezdődött az első, közösen koordinált Előválasztás, amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. Hiszen a politika mindenekelőtt az emberekről szól, legalábbis abban a világban, amelyet mi, a demokratikus ellenzék pártjai és a jó ügyért éjt nappallá téve dolgozó civilek képviselnek. Egészen más a helyzet viszont abban a világban, amelyben Orbán Viktor és rendszere áll: nekik az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják, és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja.

Kiadó: MSZP Országos Központ