OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. szeptember 22., szerda 13:00

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 22., szerda (OS) - Elég volt a kettős mércéből! – A kormány valamennyi önkormányzatot támogassa, ne csak a fideszes vezetésű kerületeket!

    A kormány nem a válságból való kilábalásért küzd és nem is a vírus ellen harcol, hanem a szabad önkormányzatok ellen, aminek egy újabb jele, hogy Budapesten csak a fideszes vezetésű kerületek kaptak összességében több mint 14 milliárdos támogatást.

Félreértés ne essék, nem azzal van baj, hogy azok a kerületek támogatást kapnak, hanem azzal, hogy mindeközben az ellenzéki vezetésű településeken élő több millió honfitársunkat megkárosítják. A gépjárműadóból és az iparűzési adóból származó bevételek elvételével, a szolidaritási adó megemelésével, a különleges gazdasági övezetek kijelölésének lehetőségével ugyanis csupán egyetlen célja van a Fidesznek: a független önkormányzatok megroppantása. Így pedig elveszik a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől.

Városaink kifosztása azonban nem kormányzás! Éppen ezért 2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően jóvátételt fognak kapni a válsághelyzetben is szorongatott önkormányzatok. A települések visszamenőleg kárpótolást fognak kapni a koronavírus-válság alatt elvont iparűzési adó és gépjárműadó miatti bevételek kieséséért és eltöröljük a különleges gazdasági övezetek kijelöléséről szóló törvényt.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.