OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 22., szerda 13:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 22., szerda (OS) - A DK kikéri a lélegeztetőgépek és tesztek tárolásával kapcsolatos szerződéseket, hogy ellenőrizhessük, valóban ott vannak-e, ahol a kormány állítja

    Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje múlt héten számolt be arról, hogy miután beperelte az Országos Kórházi Főigazgatóságot azért, mert majdnem másfélmillió koronavírus-teszttel nem tudtak elszámolni, kiderítette, hogy az elszámolásból hiányzó fel nem használt tesztek egy raktárban porosodnak.

A DK képviselőjelöltje most közérdekű adatigényléssel kéri ki a lélegeztetőgépek és koronavírus tesztek tárolásával kapcsolatos szerződéseket, hogy ellenőrizhesse, valóban ott vannak-e, ahol a kormány állítja. Orbánék ugyanis minden okot megadtak a bizalmatlanságra, hiszen több, mint tíz éve semmi mást nem csinálnak, csak lopnak, csalnak és hazudnak - fogalmazott Kálmán Olga, hozzátéve: a kormány nem csalhat és nézhet hülyének büntetlenül egy országot. "Ezért kérünk, ha kell, perelünk ki minden kétes szerződést és adatot, ezért megyünk utána az utolsó PCR tesztnek is, és ezért fogjuk a 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal elszámoltatni Orbánt, az összes csatlóssal és haverral együtt" - jelentette ki Kálmán Olga.

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.