OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. szeptember 22., szerda 19:00

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 22., szerda (OS) - Megtartotta alakuló ülését a Civil Konzultációs Testület (CKT) 2021. szeptember 22-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. A testület tagjainak köre kibővült, a korábbi nyolc taghoz képest immár tizennégy tagot számlál.

    A CKT mandátuma három évre szól, tagjai a Civil Konzultációs Testület ügyrendje értelmében javaslatot tehetnek az OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) éves látogatási tervének tartalmára, a vizsgálati prioritásokra, indítványozhatják egyes fogvatartási helyek meglátogatását.
A kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének – Optional Protocol to the Convention Against Torture, OPCAT – kihirdetéséről szóló törvény értelmében Magyarországon 2015. január 1-jétől nemzeti megelőző mechanizmusként személyesen vagy munkatársai közreműködésével az alapvető jogok biztosa jár el.
A Nemzeti Megelőző Mechanizmus 2021-ben eddig nyolc büntetés-végrehajtási intézetet és három rendőrségi létesítményt látogatott meg. Az NMM folytatta a gyermekvédelmi intézetekben és az idősek otthonaiban tett látogatásait is: összesen négy intézményt keresett fel.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.