OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. szeptember 28., kedd 12:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 28., kedd (OS) - Dobrev Klára újra be fogja vezetni a nyugdíjak svájci indexálását!

    Orbánék kormányzásának elmúlt több, mint tíz éve alatt sikerült elérniük, hogy Magyarországon gyakorlatilag nem találni olyan társadalmi csoportot – leszámítva a NER holdudvarát – akik jól élnének. Az egyik ilyen csoport a nyugdíjasoké. Hiába Orbánék minden hazugsága és ámítása, hogy mi mindenben segítenek az időseknek, a tények teljesen mást mutatnak. A  Natixis Global Retirement Index friss elemzése szerint Magyarország az alsó harmadban áll a tekintetben, hogy melyik országban a legjobb nyugdíjasnak lenni.

A Dobrev Klára vezette új kormány egyik első intézkedése az lesz, hogy újra bevezeti a nyugdíjak svájci indexálását és 100+50 ezer forinttal fogjuk kárpótolni a nyugdíjasokat a svájci indexálálás eltörlése, és a válság alatti rekordinfláció és áremelkedés miatt. Mi, európai magyarok azért dolgozunk, hogy a magyar nyugdíjasok is olyan színvonalon, olyan biztonságban éljenek, mint az Európa más országaiban élők. Az Orbán-kormány rengeteg pénzt vett el a nyugdíjasoktól a bérek változását is figyelembe vevő svájci indexálás megszüntetésével és hiába próbálnak kampányszerűen minimális juttatásokat adni, ez hosszú távon nem megoldás. Ezért van szükség a svájci indexálás visszaállítására, és az európai minimálnyugdíj bevezetésére.

Szakács László

Országgyűlési képviselő, a DK országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson


Szakács László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.