2021. október 23. szombat

2021. szeptember 28., kedd 12:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 28., kedd (OS) - Dobrev Klára újra be fogja vezetni a nyugdíjak svájci indexálását!

Orbánék kormányzásának elmúlt több, mint tíz éve alatt sikerült elérniük, hogy Magyarországon gyakorlatilag nem találni olyan társadalmi csoportot – leszámítva a NER holdudvarát – akik jól élnének. Az egyik ilyen csoport a nyugdíjasoké. Hiába Orbánék minden hazugsága és ámítása, hogy mi mindenben segítenek az időseknek, a tények teljesen mást mutatnak. A  Natixis Global Retirement Index friss elemzése szerint Magyarország az alsó harmadban áll a tekintetben, hogy melyik országban a legjobb nyugdíjasnak lenni.

A Dobrev Klára vezette új kormány egyik első intézkedése az lesz, hogy újra bevezeti a nyugdíjak svájci indexálását és 100+50 ezer forinttal fogjuk kárpótolni a nyugdíjasokat a svájci indexálálás eltörlése, és a válság alatti rekordinfláció és áremelkedés miatt. Mi, európai magyarok azért dolgozunk, hogy a magyar nyugdíjasok is olyan színvonalon, olyan biztonságban éljenek, mint az Európa más országaiban élők. Az Orbán-kormány rengeteg pénzt vett el a nyugdíjasoktól a bérek változását is figyelembe vevő svájci indexálás megszüntetésével és hiába próbálnak kampányszerűen minimális juttatásokat adni, ez hosszú távon nem megoldás. Ezért van szükség a svájci indexálás visszaállítására, és az európai minimálnyugdíj bevezetésére.

Szakács László

Országgyűlési képviselő, a DK országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson

Szakács László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció