OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. október 13., szerda 19:35

A Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 13., szerda (OS) - MAGYAR ŐSZI FILMTAVASZ LENGYELORSZÁGBAN. Jubileumi és egyben rendhagyó magyar filmes eseményre kerül sor a napokban Lengyelországban: a 15. Magyar Filmtavasz idén kivételesen ősszel és online formában kerül megrendezésre. A 20. születésnapját ünneplő Krakkói Magyar Centrum szervezésében az utóbbi egy-két év díjazott magyar játék- és rövidfilmjei októberben Lengyelország egész területéről megtekinthetőek lesznek, a stúdiómozikat tömörítő legnagyobb lengyel online filmes platformon. A fesztivál "élő" megnyitójára október közepén kerül sor Krakkóban, díszvendége a lengyel szakot is végzett Kocsis Ágnes lesz, aki Éden című filmjének krakkói bemutatójára érkezik Lengyelországba.

    Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Krakkói Magyar Centrum önálló programja 2001 óta teremt évről-évre lehetőséget a lengyel közönségnek, hogy megismerkedjen a hazai filmművészet legfrissebb alkotásaival. A fesztivál 20 év alatta egész Lengyelországot meghódította – és idén az online távmozi segítségével még szélesebb közönség számára elérhetővé válik. Az idei Őszi Magyar Filmtavasz keretében tizenöt új, díjazott produkció (6 nagyjáték- és 9 rövidfilm) kerül bemutatásra. A szemle fővédnöke a varsói Magyar Nagykövetség és a krakkói Magyar Főkonzulátus, fő támogatója a Nemzeti Filmintézet, lengyel részről pedig a Wacław Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet.
     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.