OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. október 13., szerda 19:35

A Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. október 13., szerda (OS) -

    Az idei Őszi Magyar Filmtavasz keretében tizenöt új, díjazott produkció (6 nagyjáték- és 9 rövidfilm) kerül bemutatásra. A szemlét Kocsis Ágnes új filmje, az Orenburgban fődíjat elnyert "Éden" indítja, amely az Otrantoi Film Fesztiválról elhozta a legjobb operatőr díját is. Bemutatásra kerül Nagy Zoltán "Szép csendben", Bergendy Péter "Trezor" valamint Tóth Barnabás Atlantában, Limában, Szófiában és Moszkvában is díjazott "Akik maradtak" című játékfilmje. A vígjátékokat és fekete humort kedvelők szórakoztatásáról Orosz Dénes "Seveled" és Bodzsár Márk "Drakulics elvtárs" című alkotásai gondoskodnak, utóbbi a Porto Alegre Fantaspoa és Sitges Nemzetközi Filmfesztivál díjait is elnyerte. A rövidfilmek szekciójában Buda Flóra Anna "Entropia", M. Tóth Géza "Matches", Rofusz Ferenc "Az utolsó vacsora", Ulrich Gábor "Dűne", Dudás Balázs "Két csík", Bernáth Szilárd "Szabadok", Hódi Jenő "Hagyaték", Dombrovszky Linda "Újjászületés" és Witek Ducki "Egy nap a határon"  alkotásait is alkalma lesz megtekinteni a lengyel közönségnek.

Bővebb információ: Pászt Patrícia, 06-309-612002; centrum@hungary.art.pl

     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.