2021. október 23. szombat

2021. október 14., csütörtök 10:21

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 14., csütörtök (OS) - ÚJRA 100 FÖLÖTT A KORONAVÍRUS MIATT LÉLEGEZTETŐGÉPEN LÉVŐK SZÁMA TEGYÜNK 4 LÉPÉST A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSÉÉRT

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ÚJRA 100 FÖLÖTT A KORONAVÍRUS MIATT LÉLEGEZTETŐGÉPEN LÉVŐK SZÁMA
TEGYÜNK 4 LÉPÉST A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSÉÉRT
A Magyar Orvosi Kamara felhívja a lakosság figyelmét a koronavírus-járvány 4. hullámának erőteljes jelenlétére és annak lehetséges következményeire. Néhány intézkedés együttes alkalmazásával elkerülhető lehet a tavalyi évhez hasonló lezárások ismételt bevezetése, az esetszámok és az elhalálozások drasztikus megugrása.
Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.
A Magyar Orvosi Kamara az alábbi négy lépéssel igyekszik iránymutatást adni a lakosságnak. Ezek együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthetjük a vírus terjedését.
1. OLTÁS
Továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben! Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.
2. MASZK
Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben stb. továbbra is viseljünk maszkot!

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara