OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. október 14., csütörtök 10:21

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 14., csütörtök (OS) - ÚJRA 100 FÖLÖTT A KORONAVÍRUS MIATT LÉLEGEZTETŐGÉPEN LÉVŐK SZÁMA TEGYÜNK 4 LÉPÉST A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSÉÉRT

    SAJTÓKÖZLEMÉNY
ÚJRA 100 FÖLÖTT A KORONAVÍRUS MIATT LÉLEGEZTETŐGÉPEN LÉVŐK SZÁMA
TEGYÜNK 4 LÉPÉST A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSÉÉRT
A Magyar Orvosi Kamara felhívja a lakosság figyelmét a koronavírus-járvány 4. hullámának erőteljes jelenlétére és annak lehetséges következményeire. Néhány intézkedés együttes alkalmazásával elkerülhető lehet a tavalyi évhez hasonló lezárások ismételt bevezetése, az esetszámok és az elhalálozások drasztikus megugrása.
Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.
A Magyar Orvosi Kamara az alábbi négy lépéssel igyekszik iránymutatást adni a lakosságnak. Ezek együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthetjük a vírus terjedését.
1. OLTÁS
Továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben! Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.
2. MASZK
Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben stb. továbbra is viseljünk maszkot!

     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.