OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 4. szombat
Ismertető


2021. október 17., vasárnap 09:37

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. október 17., vasárnap (OS) - A Fidesz kormányzása szabadította el Magyarországon a szegénységet

        A szegénység elleni küzdelem világnapja Magyarországon a Fidesz elleni küzdelem napja is lehetne, mivel a magyarok szegénységének okozója a Fidesz-kormány.
     A Fidesz igazságtalan nyugdíjszámítása miatt ma 2 millió nyugdíjas közül 1,2 millióan élnek az átlagnyugdíj alatt. Amikor a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra került, mindössze 26 ezer idős ember élt a társadalom legalacsonyabb jövedelmű tizedében, de 2019-ben már csaknem 270 ezren csúsztak le erre a szintre!
     A Fidesz miatt van brutális drágaság, mert szándékosan gyengítik a forintot, hogy nyerészkedhessenek, Matolcsy György jegybankjában pedig százmilliárdokat kaszálnak az árfolyamkülönbségen.
     A Fidesz ma megadóztatja még a legkisebb fizetést, a minimálbért is. Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedik be, emellett több mint harmincféle adót préselnek ki a magyar emberekből.
     A szegénységet csak úgy lehet megszüntetni, ha a Fidesz megbukik! Az MSZP-nek konkrét programja van arra, hogy a következő kormány miként tudja emelni a fizetéseket és a nyugdíjakat, hogyan kaphatnak dupla családi pótlékot a családok, hogyan épülhetnek olcsó bérlakások, hogyan lehet kisebb a rezsi és miként nőhet a munkanélküli támogatás összege és folyósítási ideje.
     Az MSZP ezeket az intézkedéseket fogja képviselni a kormányváltás után, mert Magyarországot ki kell szabadítani a szegénység csapdájából!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.