OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. október 18., hétfő 14:42

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. október 18., hétfő (OS) - A Fidesz nemet mondott az adómentes minimálbérre

    A Fidesz úgy döntött, hogy a legalacsonyabb fizetéseket továbbra is kiemelkedően magas adóval sújtja, ugyanis a képviselői a Gazdasági bizottság ülésén leszavazták az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslatát, ami évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését. Ez a megoldás ráadásul semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.

A kormánypárti képviselők színt vallottak: úgy gondolják, hogy nincs semmi gond azzal, hogy több mint 30 százalékos különböző adó terheli azt a magyar minimálbért, ami uniós szinten a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb. Az MSZP azonban elengedhetetlennek tartja, hogy legyen adómentes a minimálbér és csökkenjen az alacsony fizetések adója, ugyanis a Fidesz-rezsim 11 éves kormányzásának eredményeként rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket.

Az MSZP szerint az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, mert a biztos megélhetés mindenkinek jár. Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a tisztességes fizetésemelésekre és az adómentes minimálbérre.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke és Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.