OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. október 21., csütörtök 12:21

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. október 21., csütörtök (OS) - Az LMP reakciója a kormány tervezett vétójára -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány a V4-ekkel együttműködve meg akarja vétózni az Európai Bizottság környezetvédelmi csomagját.

Nem lehet Magyarország jövőjét rövidtávú politikai céloknak alárendelni, a lakossági rezsiköltségeket hatékonyan és fenntarthatóan csak az energiafelhasználás csökkentésével, az elodázhatatlan zöld fordulattal lehet. Tudományos tény, hogy a klímaváltozás gyorsul, mindenki megtapasztalhatja a saját bőrén. A klímacélokat erősíteni és nem gyengíteni kell!

Az LMP hosszú évek óta folyamatosan felhívja a figyelmet arra, hogy a fenntarthatóságot, a környezetvédelmi szempontokat nem hagyhatja a kormány figyelmen kívül, hiszen mi vagyunk az utolsó generáció, akik tehetnek valamit a klímaváltozás ellen.

Az LMP felszólítja Orbán Viktort és kormányát arra, hogy kicsinyes politikai játszmáikkal ne tegyék lehetetlenné a jövő generációk életét.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.