OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. október 21., csütörtök 13:24

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. október 21., csütörtök (OS) - Köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik az uniós külső határokat! - Hidvéghi Balázs sajtóközleménye

    "Elfogadhatatlan, hogy baloldali képviselők azt akarják kriminalizálni, hogy a tagállamok megvédik a határaikat" – kommentálta az Európai Parlament szerda esti migrációs vitáját Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hidvéghi Balázs írásbeli hozzászólásában jelezte: a határ arra szolgál, és a határvédők azért vannak, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket, amelyek fenyegetik egy tagállam biztonságát. "Nem rágalmazás és kioktatás, hanem köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik a külső határokat, és így szavatolják az Unióban élők biztonságát" – mondta el az EP-képviselő.

Hozzátette: 2015-ben Magyarország bebizonyította, hogy ha van kellő politikai akarat, akkor meg lehet állítani az illegális migrációt. Magyarország akkor kerítést épített és módosította a jogszabályait, hogy véget vessen a menekültügyi szabályokkal való tömeges visszaéléseknek.

Az EP-képviselő szerint azonban a baloldali többség mást sem csinál, mint mondvacsinált vádaskodásokkal és hazugságokkal akarja aláásni a külső határokat védő tagállamok erőfeszítéseit. "Úgy tűnik, továbbra is sziklaszilárd az a tervük, hogy bevándorlókontinenssé akarják változtatni Európát. Továbbra sem tettek le arról, hogy kötelező elosztási kvótákat kényszerítsenek a tagállamokra" – mondta el Hidvéghi.

Strasbourg, 2021. október 21.

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.