2024. április 24. szerda

2021. október 21., csütörtök 13:24

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. október 21., csütörtök (OS) - Köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik az uniós külső határokat! - Hidvéghi Balázs sajtóközleménye

"Elfogadhatatlan, hogy baloldali képviselők azt akarják kriminalizálni, hogy a tagállamok megvédik a határaikat" – kommentálta az Európai Parlament szerda esti migrációs vitáját Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hidvéghi Balázs írásbeli hozzászólásában jelezte: a határ arra szolgál, és a határvédők azért vannak, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket, amelyek fenyegetik egy tagállam biztonságát. "Nem rágalmazás és kioktatás, hanem köszönet jár azoknak a tagállamoknak, amelyek védik a külső határokat, és így szavatolják az Unióban élők biztonságát" – mondta el az EP-képviselő.

Hozzátette: 2015-ben Magyarország bebizonyította, hogy ha van kellő politikai akarat, akkor meg lehet állítani az illegális migrációt. Magyarország akkor kerítést épített és módosította a jogszabályait, hogy véget vessen a menekültügyi szabályokkal való tömeges visszaéléseknek.

Az EP-képviselő szerint azonban a baloldali többség mást sem csinál, mint mondvacsinált vádaskodásokkal és hazugságokkal akarja aláásni a külső határokat védő tagállamok erőfeszítéseit. "Úgy tűnik, továbbra is sziklaszilárd az a tervük, hogy bevándorlókontinenssé akarják változtatni Európát. Továbbra sem tettek le arról, hogy kötelező elosztási kvótákat kényszerítsenek a tagállamokra" – mondta el Hidvéghi.

Strasbourg, 2021. október 21.

Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja