OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. október 21., csütörtök 14:14

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. október 21., csütörtök (OS) - A minimálbérről szóló tárgyalások ne a Fidesz bosszúpolitikájáról és Parragh László személyes érdekeiről szóljanak!

    Azonban van megoldás a mindenki számára előnyös minimálbér-emelésre. Az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslata évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését úgy, hogy az semmilyen kiadást nem jelentene a kis- és középvállalkozások számára és az önkormányzatokat sem kell megsarcolni a megvalósításához. Sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres. A fideszes képviselők azonban a Gazdasági bizottság hétfői ülésén röhögve mondtak nemet a javaslatra, mert úgy gondolják, hogy nincs semmi gond azzal, hogy több mint 30 százalékos különböző adó terheli azt a magyar minimálbért, ami uniós szinten a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.

Ezúton is üzenjük a Fidesznek, hogy városaink kifosztása nem kormányzás! Továbbá felszólítjuk a nagyvárosi milliomos vállalkozót, Parragh Lászlót, ha már segíteni nem tud, akkor legalább ne akarjon szándékosan ártani!

Az MSZP baloldali pártként úgy gondolja, hogy az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, mert a biztos megélhetés mindenkinek jár. Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a tisztességes fizetésemelésekre és az adómentes minimálbérre.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.