OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. október 27., szerda 23:57

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. október 27., szerda (OS) - Mobiltelefonokból iskolahajó

    A Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány 2018-ban indított használt mobiltelefon visszagyűjtése, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően, 2021-ben már helyi fejlesztések elindításához járulhatott hozzá Ugandában.
A Nyugat-Ugandában található Bunyonyi-tó partján egy biztonságos kikötő, és egy 45 gyerek szállítására alkalmas iskolahajó épült helyi alapanyagokból, fenntartható módon a helyi közösség összefogásában, szakértelmével.
A környezettudatos magyar emberek, és a társadalmilag felelősségteljes hazai cégek támogatásának köszönhetően, ma már egy a magyar zászló színeiben pompázó hajó nap mint nap szállítja a gyerekeket, felnőtteket az iskolába, a piacra vagy a templomba.
18 további kikötő és két hasonló méretű iskolahajó építése szerepelnek a jövőbeni fejlesztési tervek közt.  
Víziónk egy olyan, egészséges bolygó megteremtése, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.
További információ a fejlesztési programról a Jane Goodall Intézet honlapján található.
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.