OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. november 19., péntek 08:09

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. november 19., péntek (OS) - Az Idetartozunk Egyesület "A cigányok élete is számít!" címmel sajtótájékoztatót tartunk a Roma Politikai Minimum programunkról, amely mögött több, mint 80 szervezetből álló koalíció áll és továbbiak csatlakozására számítunk. Ezzel kívánunk a választási folyamatba demokratikusan beavatkozni.

    A politikai elit tagjait és a jövő évi parlamenti választásra készülő pártokat szeretnék megszólítani és sokadszorra felhívjuk a romákat érintő komoly társadalmi problémákra a figyelmet. Szeretnénk látni, hogy végre cselekvésre kényszeríti az eddig ezen problémákkal nem foglalkozó politikai szereplőket. Az eddigi üres és komolytalan ígéretek helyett valódi változásokat várunk és megoldásokat követelünk olyan fontos közügyekben, mint az iskolai szegregáció a közoktatásban vagy a közszolgáltatások botrányos helyzete az elsősorban Romák lakta településeken. A sajtótájékoztatón egyrészt Setét Jenő polgárjogi aktivista és az Idetartozunk Egyesület vezetője,  Oláh József szociálismunkás, a Pest Megyei Roma Szervezet vezetője és Orsós János a Dzsáj Bhim Közösség vezetője válaszolnak a kérdésekre. Jelen lesz dr. Muhi Erika, a Nemzeti Etnikai Kissebbségi Jogvédő Iroda Alapítvány igazgatója és Daróczi Ágnes a Romano Instituto vezetője.
     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.