OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. november 24., szerda 12:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 24., szerda (OS) - A gyenge forint már a törlesztőrészleteket is magával rántja: magyar családok százezrei kerülhetnek kilátásban helyzetbe

    A forint tegnapi történelmi mélypontjai után mára már látszik, hogy a következő hetekben drasztikusan emelkedhet a hitelek kamata és törlesztőrészlete. A kormány összeomló gazdaságpolitikája egyszerre rántja magával az egykori devizahiteleseket, akik minden korábbinál magasabb törlesztőrészletekre készülhetnek. De ugyanilyen rosszak a kilátásai azoknak is, akik tavaly a hitelmoratóriumot választották, az ő törlesztőrészletük is több tízezer forinttal emelkedhet havonta.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű: a rekordgyenge forint, a rekordmagas infláció, a kormány és a jegybank alkalmatlansága kilátástalan helyzetbe sodorja magyar hitelesek százezreit. Azok a kiszolgáltatott, tisztességes magyar emberek állnak most szinte megoldhatatlan feladatok előtt, akik eddig is anyagi kiszolgáltatottságban éltek és a járvány okozta válság alatt sem számíthattak a kormányra. A DK meggyőződése, hogy Orbánék gazdaságpolitikája megbukott és így fog megbukni az Orbán-kormány is. Az a kormány nem maradhat ugyanis a helyén, amely a járvány negyedik hullámának közepén újabb gazdasági tragédiát szabadít a magyar emberek nyakába. Orbánéknak ezért is felelniük kell 2022 áprilisában.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.