OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. november 24., szerda 13:13

A FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. november 24., szerda (OS) - Rossz irányba halad Brüsszel klímavédelemben! - Tóth Edina sajtóközleménye

    Az Európai Parlament mai plenáris ülésén vitázott az ENSZ glasgow-i éghajlatváltozási konferenciájának (COP26 Klímacsúcs) eredményeiről. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője rámutatott: annak ellenére, hogy az EU a világ teljes károsanyag-kibocsátásának 9%-ért felel, mégis az Európai Bizottság tenné a legnagyobb vállalásokat. A polgárokat és a családokat terhelő karbonadó bevezetéséről szóló jogszabálytervezet elviselhetetlen terheket jelent és az Unió versenyképességére is veszélyes.

Globális szinten, csak közösen fellépve, együtt lehetséges felgyorsítani a klímavédelmi folyamatokat. A Bizottság azonban drasztikus lépést akar keresztülvinni az uniós tagállamokban: a gépkocsi- és lakástulajdonosokat akarja megadóztatni, ami a rezsiárak jelentős emelésével jár, így vállalhatatlan terheket ró a polgárokra" - emelte ki. "A jogszabály-tervezet a - Bizottsági keretezése ellenére – elfogadhatatlan klímaadónak, ami ráadásul az EU versenyképességét is veszélyezteti.

"Nem hagyhatjuk, hogy a klímavédelem oltárán polgáraink teljes mértékben kiszolgáltatottá váljanak a magas áraknak, miközben globális partnereink kötelezettségvállalásaikban jóval kevesebbet tesznek környezetünk megóvásáért!"  - zárta felszólalását Tóth Edina.

     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.