2024. április 24. szerda

2021. november 24., szerda 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 24., szerda (OS) - Azt a fűtést is kifizetteti a Fidesz az emberekkel, amit nem is éreznek – az MSZP felére csökkentené a rezsiköltségeket

Rengeteg pénzt kell kifizetniük az embereknek rezsire, mert a lakások többségében elavultak az ajtók és ablakok, nem hatékony a fűtés és nem megfelelő a hőszigetelés. A Fidesz azonban nem tesz semmit, hogy az embereknek ne legyenek ilyen plusz kiadásai. Orbánék tétlenül nézik, hogy a magyar családok súlyos tízezreket fizetnek olyan fűtésért, amit nem is éreznek.

A luxusvillákban élő fideszes politikusokat nem érdekli, hogy Magyarország az épületek energetikai korszerűsítése terén Európában az utolsók között kullog. Emiatt nincs elég meleg télen sok lakásban, pedig a magas fűtésszámlát mindenki fizeti.

Az MSZP a 2022-es kormányváltás után olyan széles körű energiahatékonysági, lakásfelújítási támogatást kezdeményez, amelyet önerő nélkül is igénybe lehet majd venni. Mivel megfelelő korszerűsítéssel egy átlagos magyar lakóépület energiafogyasztási költségeit legalább a felére lehetne csökkenteni, ezzel a családok rezsije is az eddigi kiadások felére esne vissza.

Ez lesz az igazi és tartós rezsicsökkentés, amivel a Fidesz leváltása után nem csak a magyar családok zsebében marad több pénz, hanem a felújított lakások értéke is jelentősen növekszik. Ezért, aki alacsonyabb rezsit szeretne, a kormányváltásra szavaz.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke