OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 13:08

A Budapest Világörökségéért Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - "Csináljuk a dolgunkat, és ez boldoggá tesz" – Horváth János

    Egyetemi professzor státuszú, megkülönböztetett közgazdász pályafutása során Kenneth Edward Boulding iskolájához csatlakozott, amely az emberi pszichikumot is meghatározó közgazdasági tényezőként értelmezi. Z. K. Brzeziński tanára, később kollegája, barátja, Richard Lugarnak, az amerikai szenátus külügyi bizottsága elnökének korábbi tanácsadója, ugyanígy Reagan elnök gazdasági instruktora, s nemegyszer az amerikai kongresszusi munka segítője.
1998-tól, 51 év után újra itthon: a Fidesz választási kampányában a gazdaságpolitikai bizottság elnöke, majd már képviselőként különböző parlamenti bizottságok, majd az IPU (Interparlamentáris Unió) magyar nemzeti csoportjának az elnöke, és mindvégig a magyar-amerikai kapcsolatok utazó diplomatája. Itthon is több alapítvány alapító elnöke (Tildy Zoltán Alapítvány, Kovács Béla Emlékbizottság). Másfél évtizedig vezette a Budapest Világörökségéért Alapítványt / B.V.A. Budapest mai megjelenését is előmozdítva, a civil munkát, tervezést kulturális diplomáciai dimenzióba helyezve (PRO URBE Civil Európai Fórum).
"Sokat adtál nekünk a múltból és a jövőből egyaránt. Tőled tanultuk, hogy lehetséges a 7 %-os gazdasági növekedés… Tőled hallottuk, hogy van egy másik Amerika …, a józan kisvállalkozásokat segítő, a tankönyveket nem szolgaian másoló világ: a ’mi Amerikánk’." (Matolcsy György, in Nagy idők tanúja, 2011.)

     Kiadó: Budapest Világörökségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.