OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 13:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Szijjártó Péter naponta jelentse be, hány teszt ment tönkre a raktárakban, és hány milliárd forintot dob így ki a Fidesz!

    Az MSZP kezdeményezi, hogy Szijjártó Péter minden nap jelentse be, hogy aktuálisan hány adag covid tesztnek járt le a szavatossága, mennyibe került ezek megsemmisítése, és ezzel összesen hány milliárd forintot dob így ki a Fidesz!

Úgy véljük, ha a külügyi tárca vezetője a tesztek beszerzésénél fontosnak tartotta a hasonló jellegű tájékoztatást, akkor az erre kiadott közpénzek milliárdos nagyságrendű elherdálásáról is ugyanilyen tájékoztatást kell adnia az adófizető állampolgároknak.

Sajtóhírek szerint eddig a Fidesz-kormány mintegy 5 milliárd forint értékű PCR-tesztet dobott ki. Pedig ha ezeket felhasználják – például azoknál az az idős embereknél, akiket most akár pozitív gyorsteszttel is hazaengednek a kórházakból –, akkor nagyon sok ember egészségét, illetve életét meg lehetett volna menteni.

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz a lehető legrövidebb időn belül azt is hozza nyilvánosságra, hogy hány covid tesztnek jár le a közeljövőben a szavatossága, és haladéktalanul gondoskodjanak ezek felhasználásáról!

A milliárdokba kerülő tesztek kidobása ugyanis bűn, ám ha ezzel az emberek egészségének megvédését is elmulasztják, az már a Fidesz-kormány alávaló gazemberségéről árulkodik!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.