OS Országos Sajtószolgálat
2022. január 25. kedd
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 14:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Elég volt a titkolózásból! - A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

    Az Orbán-kormány a járvány kezdete óta eltitkolja az ország elől a legfontosabb járványügyi adatokat: legutóbb Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert az Inforádió kérdezte arról, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya. Nem véletlen, hogy ez minden más országban nyilvános adat, hiszen ez lehetne a legjobb érv az oltás mellett, az Orbán-kormány azonban ezt is eltitkolja, hozzájárulva ahhoz, hogy ne növekedjen az oltakozási hajlandóság.

A Demokratikus Koalíció szerint az egész országra nézve veszélyes a kormányzati titkolózás! A DK követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az eltitkolt járványügyi adatokat! Tudni akarjuk, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya, hogy hogyan teljesítenek a különböző vakcinák, mely oltóanyagok jelentik a legjobb védelmet a kórházba kerülés ellen! Jogunk van tudni, hogy a részletes járványügyi adatokat, amiket minden más ország polgárai megismerhetnek, csak mi nem! Elég volt a kormányzati titkolózásból, a sumákolásból és a mellébeszélésből!

Varga Zoltán
A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.